Voeding en verzorging  
     
   
Voeding  
 
             
Een gezonde en gebalanceerd voeding voor opgroeiende kinderen is van essentieel belang. De maaltijden worden verzorgt door Together en zijn gebaseerd op de schijf van vijf, suikervrij en vegetarisch. Omdat er aanhoudende aanwijzingen zijn, dat synthetische en bewerkte producten de oorzaak kunnen zijn van allergieën en gedragsproblemen bij kinderen, zijn wij attent op het gebruiken van voedingswaren met zo min mogelijk kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Wanneer expliciet aangegeven houden wij rekening met speciale voedingswensen cq. gewoonten.
Ouders/verzorgers hebben de mogelijkheid om borstvoeding mee te nemen: wanneer deze conform de richtlijnen van het GGD te Amsterdam worden bewaard. Ouders/verzorgers behoren zorg te dragen voor een lege en schone fles, waar het kind gewend is om uit te drinken.
 

Omdat hygiëne een belangrijk onderdeel is van de verzorging van kinderen. voorziet Together in luiers, billendoekjes en crèmetjes. Een vieze luier overbodig! Naast de vaste verschoonmomenten; na het eten en voor/na het slapen, wordt er tussentijds opgelet of de luiers verschoond moeten worden. Wanneer u wilt dat er voor uw kind andere producten worden gebruikt, dan de producten waar kinderdagverblijf Together in voorziet zoals crèmetjes tegen bijvoorbeeld luieruitslag, tandpasta e.d dient u deze zelf te verstrekken.

Verjaardagen en traktatie
Een verjaardag is een feestje. Aan de jarige wordt extra aandacht besteed. Zowel de verjaardagen van de kinderen als van de leiding worden in de groep gevierd. Bij een feest hoort versiering, een feestmust voor de jarige en natuurlijk worden er liedjes gezongen. Wilt u aanwezig zijn bij de verjaardag van “uw jarige job” geeft dit aan bij de leiding. Snoeptraktaties passen niet binnen de visie van Together. Naast snoep zijn er tal van traktaties mogelijk bijvoorbeeld een gezonde lekkernijen, fruit of een niet eetbare traktatie.