Dagindeling en activiteiten  
     
   
Dagindeling  
 
             
De dagindeling van de baby’s is afgestemd op hun individuele slaap- en voedingsritme; naarmate zij opgroeien, doen zij steeds meer mee met de reguliere dagindeling. De andere leeftijdsgroepen hebben een vastere dagindeling. Er kan individueel of in groepjes worden gespeeld. Ongeacht de indeling is er altijd aandacht voor het individuele kind en de groepsmomenten. Wij bieden een grootte variatie aan activiteiten; liedjes zingen, vingerspelletjes; vrijtekenen, kleien; broodjes/koekjes bakken, verven, poppenkast, verkleden, verhaaltjes vertellen, dansen, zingen, bewegingsspelletjes, voorlezen en kringspelletjes. Kortom, allerlei leuke activiteiten waardoor kinderen op een verantwoorde en plezierige wijze, zich zo veelzijdig mogelijk kunnen ontwikkelen. Door veel tijd buiten te besteden, worden de kinderen in contact gebracht met de natuur. Onze nationale feestdagen zoals Carnaval, Pasen, Koningsdag, Sinterklaas en Kerst worden over het algemeen in de groep gevierd.  

DAGINDELING
Een vaste dagindeling is een belangrijk onderdeel voor ieder opgroeiend kind.
Vanaf 7:30 tot 9:30 kunnen de kinderen gebracht worden. Voor de ouders is er tot die tijd gelegenheid om bij te praten met de leidsters.
Om 9.30 uur, gaan we gezamenlijk opruimen. Zodat we de dag ordelijk kunnen beginnen. We starten de dag gezamenlijk aan tafel met vers fruit en diksap. Wanneer iedereen klaar is met het smullen van het verse fruit, is het tijd voor een gerichte activiteit en daarna gaan we samen naar buiten.
Tussen 11:30 en 12:00 is het tijd voor de lunch: een boterham met een beker melk en/of thee.
Rond 13:00 is het tijd voor een middagslaapje, de kinderen die niet slapen is er een rustmoment door een rustige activiteit met ze te doen.
Tussen 14:30 en 15:00 is het tijd voor een verantwoord tussendoortje. Daarna gaan de kinderen spelen of doen we een activiteit. Ook in de middag gaan we naar buiten.
Tussen 16:30 en 17:00 is het tijd voor het laatste gezonde tussendoortje en een beker diksap.